A fejlett technológia a főzést is megreformálja!

Manapság már közel sem úgy élünk, mint néhány évtizeddel ezelőtt: sokkal modernebb háztartási gépeink vannak, melyek a fejlett technológia által óriási mértékben megkönnyítik az életünket. A változás hatalmas a konyhában is, hiszen a korszerű eszközök által már nem fáradságos feladat az ételkészítés, és nyugodtan próbálkozhatunk akár bonyolultabb fogásokkal is, hiszen az ezekhez nélkülözhetetlen technika bárki számára elérhető.

Ha nem hiszed, hogy tényleg lehet hihetetlenül különleges ételeket készíteni egyszerűen, akkor ez a cikk neked szól! Bemutatunk egy ismert levest kissé újragondolt verzióban, egy különleges kiegészítővel, melyet könnyűszerrel megsüthetsz a Markabolt.hu-nál is kapható AEG sütőben.

Az alapot a sütőtökleves képezi

A sütőtökből készült krémleves már önmagában is ínycsiklandó fogás, ám egy kis furfanggal felejthetetlen gasztronómiai élménnyé varázsolhatjuk.

A fogás különlegességét adó kiegészítő nem más, mint a kéksajtos puffancs. Ezt az apró harapnivalót hipp-hopp össze tudod dobni, és ha egyszer elkészíted, mind a tíz ujjad megnyalod majd utána! (Nem mellesleg, ha vendégeket vársz, egy ilyen vacsorával bármikor le tudod őket nyűgözni!)

Így készül a kéksajtos puffancs

A sütőtökleves elkészítése nyugodtan történhet a hagyományos módon, tehát úgy, ahogy te azt a legjobban kedveled. Ha még újdonság lenne, akkor bátran keresgélj az interneten, ugyanis számtalan egyszerű recept elérhető. Most fókuszáljunk a puffancsokra!

A kéksajtos specialitáshoz az alábbiakra lesz szükséged:

  • vaj,
  • víz,
  • finomliszt,
  • só és cukor,
  • tojássárgája és egész tojások,
  • gorgonzola sajt,
  • tejszín.

Az első, vagyis inkább a nulladik lépés a sütő előmelegítése 200 fokra. Ha ezt beállítottad, egy közepes lábasban keverj össze egy tojássárgáját és két egész tojást. Ezt követően forrald fel a 125 g vizet és az 50 g vajat egy külön edényben. Jöhet a 75 g liszt, pici cukor és só, majd csomómentesre keverjük az egyveleget. Ha a tészta elkezd elválni az edény falától, akkor tedd át egy keverőtálba, majd keverés mellett várj egy kicsit, mire lehűl. Ha ez megvan, óvatosan add hozzá a tojásos keverékedet.

Ezt követően a tésztát tedd egy habzsákba, majd nyomj egy tepsire kicsi adagokat. Ha megvagy, a sütés előtt kend meg tojással, majd 10 perc alatt süsd aranybarnára. Amint megsült, a kihűlést követően már be is fejezheted a remekművet: a 100 g kéksajt és a 100 ml tejszín keverékével töltsd meg a puffancsokat, és már kész is vagy!

Minden könnyebb egy jó konyhagéppel…

Egy minőségi sütővel sokkal könnyebb a munka, na de persze a főzőlap és egyéb konyhai eszközök minősége sem mindegy.

Ha úgy érzed, hogy ideje lenne fejleszteni a konyhád technikai felszereltségén, akkor ajánljuk, hogy modern, színvonalas készülékekbe fektesd a pénzed. Az AEG eszközök például tökéletesek lehetnek. Ezekkel a szerkezetekkel gyerekjáték lesz megcsinálni egy kéksajtos csodát a sütőtök leves mellé, de persze csak a képzelet szab határt annak, hogy mit alkotsz!

Hasonló tartalmak

A matchbotos horgászatról röviden

A matchbotos horgászatról röviden

A horgászatot hajlamosak vagyunk egyszerű tevékenységnek gondolni, ám valójában egy bonyolult és precizitást igénylő sport. Az úszós horgász...

Így lehet sima a fal!

Így lehet sima a fal!

Lakásfelújításnál vagy akár egy egyszerű falfestésnél gyakran merül fel a kérdés: hogyan lehet a falakat szép egyenessé és simává tenni? Nos, a...